Author Topic: Οι σκλάβοι θα υπηρετούν  (Read 63 times)

Germanotsolias

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Οι σκλάβοι θα υπηρετούν
« on: June 23, 2017, 02:07:45 pm »
Τσάμπα εργασία από ανήλικους πρόσφυγες σε χωράφια με τις ευλογίες του υπ. Οικονομίας!

Quote
On the job training ή αλλιώς φθηνό, ευέλικτο και χωρίς δικαιώματα εργατικό δυναμικό.

Το φθηνό ή πάμφθηνο εργατικό δυναμικό αποτελούσε πάντοτε επιδίωξη πρωτίστως του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και της αριστεράς η οποία ήταν υπέρ της αθρόας ροής μεταναστών από φτωχές και υπάνθρωπες χώρες. Εξ ού και οι "Μανωλάδες" που, ειδικά σε επαρχιακές περιοχές, ανθίζουν. Μόνο που τώρα, όπως φαίνεται και από τη σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, θεσμοθετούνται και επίσημα.

Όπως λοιπόν μπορεί να διαβάσει κανείς σε έγγραφο του υπουργείο που αναρτήθηκε πριν κάποιες ημέρες στη Διαύγεια, 200 πρόσφυγες, ηλικίας 15-18 ετών, από Κέντρα Φιλοξενίας της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας, θα ενταχθούν σε πιλοτικά προγράμματα αγροτικής εκπαίδευσης.

Στα προγράμματα αυτά θα εφαρμοστεί η μέθοδος "on the job training", ελληνιστί "Εκπαίδευση κατά την Εργασία". Επί της ουσίας το υπουργείο και όσοι βρεθούν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα θα πάρουν παιδιά μικρής ηλικίας, τα οποία θα έπρεπε να βρίσκονται στο σχολείο και τα βάζει να δουλεύουν αμισθί σε εργασίες όπως "συγκομιδή, καλλιέργειες, άρδευση, pest control κλπ"!

Το έγγραφο αναφέρει για τους σκοπούς της κίνησης αυτής: "Στόχος της δράσης είναι να βοηθήσει τους εκπαιδευόμενους να αποκτήσουν τεχνικές δεξιότητες, τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν στην ένταξη στην αγορά εργασίας ή για κάλυψη προσωπικών αναγκών ή/και κοινωφελών σκοπών."

Εδώ θα πρέπει φυσικά να τονιστεί η ύπαρξη των όρων "δεξιότητες" και "ένταξη στην αγορά εργασίας" και το πως χρησιμοποιούνται εδώ. Πρόκειται για κατεξοχήν έννοιες που στοχεύουν στην εξασφάλιση ευέλικτου, χωρίς ουσιαστική εκπαίδευση, εργατικού δυναμικού, βασικά θεωρητικά εργαλεία του "οπλοστασίου" του νεοφιλελευθερισμού. Για δικαιώματα και συνθήκες εργασίας ούτε λόγος! Και όλα αυτά σε επίσημο έγγραφο υπουργείου.



Ακόμη αναφέρεται:

"Πέραν των άμεσα ωφελουμένων που είναι οι πρόσφυγες 15-18 ετών που διαμένουν σε Κέντρα Φιλοξενίας της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας, ωφελούμενος πληθυσμός είναι και οι οικογένειές τους, αλλά και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, η οποία επωφελείται από την ομαλή ένταξη των προσφύγων στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο".



Και λίγο πιο κάτω:

"Με την πιλοτική εφαρμογή των δύο προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης επιδιώκεται η αποτίμηση και αξιολόγηση του βέλτιστου τρόπου προσέγγισης της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας των προσφύγων-μεταναστών και η διερεύνηση των ορίων και των πιθανών αποκλίσεων του εγχειρήματος, τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση για το σχεδιασμό ανάλογων προγραμμάτων σε ευρύτερο πληθυσμό προσφύγων της ίδιας ηλικιακής ομάδας".

Σε αυτό το σημείο είναι αναγκαίο να γίνει η εξής υπενθύμιση: Η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων που διαμένουν στην Ελλάδα χωρίς τη θέλησή τους έχει δηλώσει ξεκάθαρα πως τελικός τους προορισμός είναι χώρες της Ευρώπης, όπου βρίσκονται οι οικογένειές τους ή άλλοι συγγενείς και φίλοι. Βασικό αίτημά τους είναι να ανοίξουν τα σύνορα και να τους επιτραπεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Ουκ ολίγες είναι δε οι διαμαρτυρίες και τα βίαια επεισόδια για τον λόγο αυτό.

Το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης όμως φαίνεται ότι επιφυλάσσει άλλα σχέδια για τους ανθρώπους αυτούς. Αφού φυλακίστηκαν (κυριολεκτικά) στη χώρα μας και αφού τους έκλεισαν σε στρατόπεδα που τα ονόμασαν "Κέντρα Φιλοξενίας", τώρα ήρθε η ώρα να τους "εντάξουν", όπως λέει και το υπουργείο Οικονομίας, στην κοινωνία, με προγράμματα "απόκτησης δεξιοτήτων" και "τσάμπα εργασίας".

Πρόκειται για παιδιά 15-18 ετών, τα οποία από τις σχολικές αίθουσες γίνονται κυριολεκτικά σκλάβοι σε χωράφια.




Aναμένουμε επέκταση αυτού του αναπτυξιακού μέτρου και στη Θεσσαλία το συντομότερο δυνατόν.Οι Αλβανοί πλέον παραπήραν αέρα και ζητάνε εκτός από τα 20 ολόκληρα ευρώ τη μέρα και εργόσημα!

Share on Facebook Share on Twitter


Somalian Pirate

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Οι σκλάβοι θα υπηρετούν
« Reply #1 on: June 25, 2017, 11:27:02 pm »
RaHoWa?